Duurzaam wonen

Een duurzame nieuwbouwwoning is een verstandige keuze. Het verschil in comfort en energielasten ten opzichte van een oude woning die opwarmt door een gasketel is enorm.

 

Een nieuwbouwwoning is volgens de laatste duurzaamheidseisen gebouwd, uitstekend geisoleerd en gasloos. Met nieuwbouw kies je voor structureel lage energie rekeningen. Onderhoudskosten zijn bij een nieuwe woning de eerste jaren minimaal, weinig onderhoud is ook een duurzame keuze.

 

Een overzicht van de duurzame kenmerken van de woningen in Groots Heiloo:

 

 

1. Zonnepanelen pakket

Elke woning wordt standaard uitgevoerd met 4 zonnepanelen.


Wilt u uw woning nog energiezuiniger maken?
Dan kunt u ervoor kiezen om dat aantal uit te breiden.

 

2. Warmte terugwin ventilatie unit

Balansventilatie met een WTW unit ‘Warmte terug winning’. Zo wordt warmteverlies door ventilatie zo veel mogelijk beperkt

 

3. Vloerverwarming/-koeling

Alle verdiepingen worden voorzien van vloerverwarming die is aangesloten op de warmtepomp. Hierdoor is de woning altijd voorzien van een constante en comfortabele temperatuur.

 

4. Isolatie
Woningen worden energiezuinig opgeleverd. Gevels, wanden, vloeren, dak, kozijnen en buitendeuren zijn geïsoleerd volgens de BENG * norm. Nieuwbouwwoningen zijn zo goed geïsoleerd, in de zomer blijft de warme lucht buiten en de koele lucht binnen!
*BENG = bijna energieneutraal gebouw

 

5. Boilervat
Boilervat voor warmtapwater.

 

6. Warmtepomp
Voor verwarming en warm tapwater beschikt elke woning over een individuele warmtepomp met bodembron. De warmtepomp haalt warmte diep uit de grond, dus geen wisselende kosten van een gasrekening.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info