Centrale ligging
tussen duin, polder
en stad

Alles in de buurt

Groots wordt een ruime maar knusse wijk in een landelijke omgeving. Hier vind je nog die kalme, dorpse sfeer van het buiten wonen. Maar vergis je niet: je zit hier heel centraal. Met de fiets, auto en OV ben je snel waar je wilt zijn. Je bent op de fiets bijvoorbeeld zo bij de duinen of het strand.

 

 

Natuur

 
     
Duinen 15 min  
Strand 20 min  
Bos (Heilooërbos) 15 min  

 

 

Plaatsen

     
Alkmaar 15 min 5 min
Heerhugowaard 25 min 18 min
Purmerend 30 min 30 min
Zaandam 25 min 18 min
Haarlem 30 min 36 min
Amsterdam 35 min 30 min

Ligging

Groots wordt gebouwd op het voormalige terrein van GP Groot, op de hoek Hoogeweg – Nieuwelaan. De Hoogeweg was van oorsprong een belangrijke route van Noord naar Zuid, een zogenaamd historisch lint. Vandaag de dag is de Hoogeweg een rustige, landelijke weg die in Limmen begint en langs groene velden, historische boerderijen en vrijstaande huizen leidt, tot deze in Heiloo overgaat in de Heereweg.

 

Bekijk de virtuele tour

De natuur

Heiloo is het vertrekpunt voor prachtige wandelingen. Meteen om de hoek, vanaf Onze Lieve Vrouw ter Nood begint een mooie wandelroute langs velden en bossen. Het Oosterbos en het Heilooërbos bij landgoed Nijenburg zijn andere geliefde wandelplaatsen en vanaf de Zeeweg wandel je door schitterend gebied naar zee. Maar ook als je liever fietst staat een eindeloos netwerk aan fietspaden garant voor heel wat natuur.

Over Heiloo

 

Heiloo is gebouwd op een strandwal. Die zanderige grond, die doet het goed als bollengrond. In de lente zie je hier een lappendeken aan vrolijke kleuren en in Limmen, dat tegen Heiloo aangeplakt ligt, viert men elk jaar de bloemendagen. Heiloo is tegenwoordig een bedrijvige gemeente met een gezellig dorp. Je vindt er alles wat je nodig hebt. En zoek je het groter, dan zit je zo in Alkmaar.

Unieke kenmerken

Groots wordt een wijk met een diverse architectuur met hints naar het industriële verleden. Groene hagen lopen als een rode draad door de buurt en zorgen voor verbinding. Ze leiden naar het hart van de wijk, het veld. Een plek om te spelen en elkaar te ontmoeten.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info